Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kotleciki z mrożonek "na patelnię"

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka
warzywa mrożone
marchew
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
Sól ziołowa jodowana Prymat
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kotleciki z mrożonek "na patelnię"

Kroki postępowania

1
Mięso ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim. Marchew obrać i ugotować w bulionie z kostki. W trakcie gotowania dorzucić garść mrożonek: zieloną fasolkę, kalafior, kukurydzę, groszek (tzw. warzywa na patelnię). Ugotowane zmielić razem z mięsem.
Krok 1 - Drobiowe kotleciki z mrożonek "na patelnię" foto
2
Do masy dodać jajko, bułkę tartą do zagęszczenia. Doprawić solą ziołową, koperkiem i pieprzem. Wyrobić i formować kotleciki.
Krok 2 - Drobiowe kotleciki z mrożonek "na patelnię" foto
3
Smażyć na oleju i odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Idealne do przemycania warzyw dla dzieci;)
Krok 3 - Drobiowe kotleciki z mrożonek "na patelnię" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 27.12.2012 06:47
pycha
Monika58 26.12.2012 23:04
fajne
Joannasz3190 26.12.2012 22:07
Super przepis :)
AURELKA 26.12.2012 22:05
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak