Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kieszonki z jajkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
wędzony boczek 8 plastrów
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 1 czubata łyżeczka
cebula 1/2 sztuki
mleko 1 łyżka
mąka pszenna do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kieszonki z jajkiem

Kroki postępowania

1
2 jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, każde przekroić na pół. Mięso podzielić na porcje, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Drobiowe kieszonki z jajkiem foto
2
Na każdym kawałku mięsa ułożyć po dwa plasterki boczku, połówce jajka i po trochu pokrojonej w piórka cebuli. Wszystko posypać pomidorami suszonymi.
Krok 2 - Drobiowe kieszonki z jajkiem foto
3
Złożyć na pół, spiąć wykałaczkami.
Krok 3 - Drobiowe kieszonki z jajkiem foto
4
Pozostałe jajko rozbełtać, wymieszać z mlekiem. Nadziane mięso obtaczać w mące, maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.
Krok 4 - Drobiowe kieszonki z jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 23.07.2016 10:04
pomysłowe :)
MAR3STA 22.07.2016 22:09
pyszne danie
halina17 22.07.2016 21:01
Smaczne kieszonki.
Renataj 22.07.2016 20:53
Smakowity pomysł na obiad:)
Aleksandra/Olcia 22.07.2016 18:33
pycha mięsko
jagoda5913 22.07.2016 17:52
dobry pomysł
Wiesława1 22.07.2016 15:22
Pyszne danie
Janina 22.07.2016 15:12
Smaczne jedzonko;))
mirosława4 22.07.2016 11:18
apetyczne !
pestka 22.07.2016 11:15
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak