Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kieszonki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 2 plastry
kiełbasa 1/2 laski
natka pietruszki 1/2 pęczka
masło 2 łyżeczki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kieszonki

Pierś z kurczaka przekrawamy na pół, a następnie w każdej połowie robimy kieszonkę. Posypujemy solą i czarnym mielonym pieprzem. Ser oraz kiełbasę kroimy w kosteczkę, a natkę pietruszki drobno siekamy. Całość mieszamy razem i napełniamy kieszonki. Do każdej wkładamy jeszcze po łyżeczce masła. Brzegi spinamy wykałaczkami. Tak przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron. Powinno się ładnie przyrumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 02.10.2014 21:25
Takie kieszonki muszą być smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak