Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe języczki na przekąskę

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
jajko 1
mąka pszenna 3/4 szklanki
mleko 1/3 szklanki
pieprz
sól
bazylia
Papryka słodka mielona Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe języczki na przekąskę

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka kroimy w poprzek w cienkie paski.
Krok 1 - Drobiowe języczki na przekąskę foto
2
Mieso układamy na talerzu i posypujemy je solą, pieprzem i dużą ilością słodkiej papryki. Do miseczki wbijamy jajka, wlewamy mleko, wsypujemy makę, dodajemy łyzeczkę bazyli, trochę soli i pieprzu i trzepaczką łączymy wszystkie składniki. Ciasto powinno być dość gęste, wiec wrazie potrzeby dodajemy trochę więcej mąki lub mleka - zależy od konsystencji.
Krok 2 - Drobiowe języczki na przekąskę foto
3
Każdy z kawałków mięsa obtaczamy w cieście i ukladamy na rozgrzanym oleju - smażymy z 2 stron po 2 minuty. Jezyczki podajemy na ciepło lub na zimno jako przekąske razem z czosnkowym dipem
Krok 3 - Drobiowe języczki na przekąskę foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 13.04.2013 11:28
fajne jezyczki :)
Katarzyna/kate1980 01.03.2013 21:27
fajna nazwa i fajny przepis
caralajna 25.02.2013 07:54
pyszne kąski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak