Drobiowe frykadelki z serkiem ołomunieckim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z kurczaka

    500 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyżek
  • Kminek mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • czarny pieprz

    1/2 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
  • białko

    1 sztuka
  • ser

    4 ołomunieckie "batoniki"
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielimy na grubym sicie, a następnie wyrabiamy na gładką masę z łyżką wody, dwiema łyżkami tartej bułki, białkiem i przyprawami. Masę dzielimy na cztery części. Bierzemy jedną część mięsnej masy i formujemy z niej placek. Na środku układamy batonik sera, zawijamy brzegi i formujemy frykadelkę. Tak samo postępujemy pozostałymi częściami masy. Frykadelki obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy ze wszystkich stron na niezbyt silnym ogniu przez 10 – 12 minut. Podajemy z ziemniakami lub ryżem i ulubioną sałatą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 08.04.2014 17:24
Smakowite danie :)
Sarenka 27.08.2013 21:08
Wysmażone idealnie :)
bietka 08.05.2013 14:29
ciekawy dodatek te serki ołomunieckie
Neetka90 11.03.2013 12:01
super pomysł
aginaa 10.02.2013 18:12
wspaniałe
Katarzyna/kate1980 09.02.2013 21:56
fajniutkie
kupiska 31.01.2013 14:44
ciekawa nazwa:)
Magula 31.01.2013 12:38
fajne
Kuchareczka2 31.01.2013 12:02
uwielbiam
Botwinka 31.01.2013 10:46
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat