Drobiowe fileciki w sosie słodko kwaśnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 szkl
  • pierś z kurczaka duża

    1
  • papryka

    1
  • przecier pomidorowy

    1 szkl
  • białe wino

    pół szkl
  • cebula

    1
  • pieprz

  • sól

  • cukier

    1 łyżeczka
  • bazylia

  • oregano

  • maeranek

  • chili suszona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną ugotować w 2 szklankach wody z odrobiną soli, kiedy kasza wchłonie wodę, przykryć pokrywką i odstawić w ciepłe miejsce.

Filety z piersi pokroić w podłóżne porcje (plastry) posypać solą i pieprzem.
W rondelku przysmażyć najpierw cebulę i czostek na łyżce tłuszczu, dodać pokrojoną paprykę, podsmazyć chwilę i wlać przecier pomidorowy, dodać również przyprawy i cukier. Odstawić na chwilę.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i przyrumienić z obu stron filecilki po czym włożyć je do sosu, podlać winem i dusić ok 15 min.

Podawać z kaszą, Można jako dodatek położyć marynowane cebulki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosiag 05.02.2014 14:08
Fileciki super
Renataj 04.02.2014 21:34
Smaczna propozycja.
Lis 04.02.2014 21:31
pyszne takie mięsko:)
Jusiaa 04.02.2014 20:39
Pyszne danie :)
Milka100 04.02.2014 20:14
mniamuśne fileciki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat