Drobiowa zupa gulaszowa

Drobiowa zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

W każdej wersji wychodzi pyszna. Pokusiliśmy się na kurczaka i boczniaki jako główne składniki zupy.
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    500 gramów
  • marchewki

    2 sztuki
  • seler korzeniowy

    1 sztuka
  • pietruszka

    2 sztuki
  • ziemniak

    4 sztuki
  • olej

    4 łyżki
  • boczniaki

    150 gramów
  • ząbki czosnku

    4 sztuki
  • rosół drobiowy

    1.5 litra
  • passata pomidorowa

    500 mililitrów
  • fasolka konserwowa

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • liście laurowe Prymat

    2 sztuki
  • Ziele angielskie całe XXL

    2 sztuki
  • mielony kminek Prymat

    1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    0.5 łyżeczki
  • majeranek Prymat

    1 łyżka
  • masło 82%

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę, podobnie ziemniaki oraz seler.
Czosnek, marchew i pietruszkę kroimy w talarki, grzyby i paprykę w paski.
Fasolę osączamy z zalewy.
Wszystkie składniki (z wyjątkiem fasoli i papryki) smażymy na rozgrzanym oleju, zalewamy rosołem. Dodajemy przyprawy i gotujemy 15 minut.
Wlewamy przecier pomidorowy, wrzucamy pozostałe składniki. Gotujemy do miękkości papryki.
Na rozgrzanym maśle podsmażamy mąkę, wlewamy chochlę zupy, mieszamy, wlewamy do zupy, dokładnie łączymy i zagotowujemy.
Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy trybowanych udek kurczaka bez skóry oraz czerwoną fasolkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat