Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa wątróbka z jabłkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 400 g,
mleko do namaczania
jabłka 2 -3 szt,
cebula 2 szt,
wino białe wytrawne 100 ml,
sól i pieprz do smaku,
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa wątróbka z jabłkami

Wątróbkę drobiową oczyścić z błonek , opłukać, pokroić na mniejsze kawałki i zalać mlekiem na około 1,5 godziny.

Następnie oprószyć mąką i usmażyć z obu stron.

Jabłka po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych pokroić w cząstki.

Cebule obrać, opłukać a następnie pokroić w piórka.

Cebule wraz z jabłkami podsmażyć na oleju i połączyć z podsmażoną wątróbką.

Dodać wino oraz przyprawy.

Całość dusić na małym ogniu około 8 - 10 minut.

Doprawić solą do smaku.

Podawać z ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 02:58
Lubię i robię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak