Drobiowa kieszeń

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    3-4 szt
  • pieczarki

    30 dkg
  • cebula biała

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • kostka grzybowa

    1 kostka
  • por (biała część)

  • woda

    3/4 szkl
  • sól

  • olej do smażenia

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

  • ser żółty

    15 (tarty)
  • papryka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Drobiowa kieszeń foto
Przygotuj potrzebne składniki. Pieczarki, cebule, czosnek - obierz, pokrój. Paprykę, pora oczyść, umyj i również pokrój.
Krok 2 - Drobiowa kieszeń foto
Na rozgrzanym oleju podsmaż pieczarki z cebulką (białą i czerwoną). Następnie dodaj potrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę.
Krok 3 - Drobiowa kieszeń foto
W 3/4 szklanki wody rozpuść kostkę grzybową i wlej do przygotowywanego farszu. Dopraw do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano. Duś przez parę minut, aż do odparowania wody. Następnie dodaj starty żółty ser i wymieszaj farsz.
Krok 4 - Drobiowa kieszeń foto
Umyte piersi z kurczaka osusz ręcznikiem papierowym. Zrób kieszeń w nich nie przecinając boków.
Krok 5 - Drobiowa kieszeń foto
Nałóż za pomocą łyżki przygotowany farsz.
Krok 6 - Drobiowa kieszeń foto
Obtocz faszerowane piersi w jajku i bułce tartej.
Krok 7 - Drobiowa kieszeń foto
Na rozgrzanym oleju opiecz piersi. Osobiście w żaroodpornym naczyniu wkładam je do piekarnika na ok. 20 min.
Krok 8 - Drobiowa kieszeń foto
Gotową "drobiową kieszeń" podaję z ziemniakami i sałatką lub ogórkiem.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (52)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza75 10.03.2014 16:00
fajna kieszonka
misia53 20.02.2014 09:20
smacznie przygotowane mięsko
Emiliozo 16.02.2014 14:43
lubię taką
Aannkaa82 06.02.2014 08:15
Super mięsko )
Angelika10 07.01.2014 01:31
świetna na obiad
ben-ka 20.11.2013 09:34
Lubię tak przyrządzone mięsko.
Wafelek2601 18.10.2013 16:21
Ten przepis warto wypróbować
Rybciia 08.10.2013 10:34
mi smakuje :-)
Motorek 12.09.2013 17:23
bardzo fajna kieszeń
Dorian 09.07.2013 08:27
pyszne miesko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat