Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa kieszeń

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3-4 szt
pieczarki 30 dkg
cebula biała 1 szt
cebula czerwona 1 szt
czosnek 2 ząbki
kostka grzybowa 1 kostka
por (biała część)
woda 3/4 szkl
sól
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
ser żółty 15 (tarty)
papryka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa kieszeń

Kroki postępowania

1
Przygotuj potrzebne składniki. Pieczarki, cebule, czosnek - obierz, pokrój. Paprykę, pora oczyść, umyj i również pokrój.
Krok 1 - Drobiowa kieszeń foto
2
Na rozgrzanym oleju podsmaż pieczarki z cebulką (białą i czerwoną). Następnie dodaj potrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę.
Krok 2 - Drobiowa kieszeń foto
3
W 3/4 szklanki wody rozpuść kostkę grzybową i wlej do przygotowywanego farszu. Dopraw do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano. Duś przez parę minut, aż do odparowania wody. Następnie dodaj starty żółty ser i wymieszaj farsz.
Krok 3 - Drobiowa kieszeń foto
4
Umyte piersi z kurczaka osusz ręcznikiem papierowym. Zrób kieszeń w nich nie przecinając boków.
Krok 4 - Drobiowa kieszeń foto
5
Nałóż za pomocą łyżki przygotowany farsz.
Krok 5 - Drobiowa kieszeń foto
6
Obtocz faszerowane piersi w jajku i bułce tartej.
Krok 6 - Drobiowa kieszeń foto
7
Na rozgrzanym oleju opiecz piersi. Osobiście w żaroodpornym naczyniu wkładam je do piekarnika na ok. 20 min.
Krok 7 - Drobiowa kieszeń foto
8
Gotową "drobiową kieszeń" podaję z ziemniakami i sałatką lub ogórkiem.
Smacznego
Krok 8 - Drobiowa kieszeń foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 10.03.2014 16:00
fajna kieszonka
misia53 20.02.2014 09:20
smacznie przygotowane mięsko
Emiliozo 16.02.2014 14:43
lubię taką
Aannkaa82 06.02.2014 08:15
Super mięsko )
Angelika10 07.01.2014 01:31
świetna na obiad
ben-ka 20.11.2013 09:34
Lubię tak przyrządzone mięsko.
Wafelek2601 18.10.2013 16:21
Ten przepis warto wypróbować
Rybciia 08.10.2013 10:34
mi smakuje :-)
Motorek 12.09.2013 17:23
bardzo fajna kieszeń
Dorian 09.07.2013 08:27
pyszne miesko
AURELKA 06.07.2013 20:56
w sam raz na letni obiadek
adelajda 30.06.2013 09:31
smaczna !!!!
Piter 31 25.06.2013 12:50
Fajny pomysł.
Seba 11.05.2013 09:27
fajny pomysł
Pani Domu 08.05.2013 11:21
wykorzystam pomysł
gacopierz23 05.05.2013 17:08
smaczna kieszonka
romanrafal
romanrafal 03.05.2013 08:36
bardzo dobra
barbara11561 28.04.2013 06:39
bardzo pyszne mięsko?)
Granita 08.04.2013 12:27
sprytna:) i smaczna na pewno
junox 07.04.2013 21:18
pyszne dania:)
Łucja 04.04.2013 13:17
pyszny obiadek :)
caralajna 30.03.2013 06:46
pyszny farsz, fajny pomysł
cooleczka 28.03.2013 11:39
smaczny obiad :)
Ewelina38 12.03.2013 16:35
uwielbiam tak zrobione mięsko :)
fotoviderek 23.02.2013 08:14
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak