Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa kebabka

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżeczki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1,5 łyżeczki
przyprawa gyros 2 łyżki

Porada

Można również włożyć w rękaw do pieczenia i ciasno zawiązać.

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa kebabka

Kroki postępowania

1
Filet opłukać i pokroić w kostkę (mniejsza lub większą jak kto woli)
Krok 1 - Drobiowa kebabka foto
2
Wymieszać mięso z przyprawą, solą i żelatyną.
Krok 2 - Drobiowa kebabka foto
3
Mięso pozostawić na 5-6 godzin w lodówce.

Krok 3 - Drobiowa kebabka foto
4
Włożyć mięso do szynkowaru, zamknąć i gotować na malutkim ogniu około 40 minut. Wyjąć po wystygnięciu.



Krok 4 - Drobiowa kebabka foto
5
Gotować na malutkim ogniu około 40 minut.
Krok 5 - Drobiowa kebabka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.09.2015 14:07
Super wędlina.
wedith1 18.09.2015 13:57
Świetny pomyśł na domową wędlinę:)
Aleksandra/Olcia 18.09.2015 12:35
apetycznie się zapowiada
Anna169Hosz 18.09.2015 12:15
Pomysłowa i pyszna!
Aannkaa82 18.09.2015 10:13
Zapowiada sie bardzo apetycznie :)
Habibi 18.09.2015 10:00
Domowe wędlinki są super :) Teraz minęły upały, to też się w najbliższym czasie zabieram do roboty ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak