Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa galareta z jajkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka 6 szt
marchew 4 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
jajko ugotowane na twardo 4 szt
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
Żelatyna wieprzowa Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa galareta z jajkiem

Kroki postępowania

1
Do garnka wlałam wodę wstawiłam skrzydełka z marchewka dodałam ziele angielskie listek laurowy biały pieprz do smaku i kucharka odrobinę .
Krok 1 - Drobiowa galareta z jajkiem foto
2
Ugotowałam osobno jajka pokroiłam je w plasterki. Ułożyłam na dnie szklanego naczynia.
Krok 2 - Drobiowa galareta z jajkiem foto
3
Obrane skrzydełka położyłam na ugotowane plastry jaja do szklanego naczynia marchewkę też .
Krok 3 - Drobiowa galareta z jajkiem foto
4
Trzymałam na gazie jeszcze z 10 minut rosół i przelałam do szklanego naczynia . Zostawiłam, na noc zastygła bez problemu .
Krok 4 - Drobiowa galareta z jajkiem foto
5
Wyszła apetyczna i bardzo smaczna .

skrzydełka 6 szt
marchew 5 szt
ziele angielskie 3 szt
listek laurowy 2 szt
kucharek do smaku
4 ugotowane jaja
szczypta białego pieprzu
żelatyna na 2,5 litra wody
Krok 5 - Drobiowa galareta z jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 24.02.2014 07:12
na pewno była smaczna
wyattearp 12.02.2013 08:07
BARDZO LUBIĘ

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak