Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drób gotowany i puree warzywne z tymiankiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew z rosołu 3 sztuki
pietruszka z rosołu 1 sztula
seler z rosołu 1 sztuka
masło 2 łyżki
olej roślinny 2 łyzki
sól 1 szczypta do smaku
pieprz mielony 1 do smaku
papryka mielona 1 szczypta
sałaty-mieszanka kolorowych 2 garście
sok z cytryny 1 łyzeczka
tymianek 3 (świeży)
golonki indycze 3 ugotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Drób gotowany i puree warzywne z tymiankiem

Kroki postępowania

1
Warzywa pokroić na mniejsze kawałki. W garnuszku roztopić masło. Włożyć warzywa , podgrzać.
Krok 1 - Drób gotowany i puree warzywne z tymiankiem foto
2
Utłuc na puree Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Drób gotowany i puree warzywne z tymiankiem foto
3
.Usiekać otarte świeże listki tymianku i dodać do warzyw.
Krok 3 - Drób gotowany i puree warzywne z tymiankiem foto
4
Mięso oprószyć papryką.
Krok 4 - Drób gotowany i puree warzywne z tymiankiem foto
5
Obsmażyć na rumiano na oleju
Krok 5 - Drób gotowany i puree warzywne z tymiankiem foto
6
Mięso z rosołu zawsze wykorzystuję do zrobienia innych potraw. Drugiego dania, pierogów, krokietów itp. Warzywa też przydają się do zrobienia np. sałatki. Dziś zrobiłam puree z warzyw ugotowanych w zupie doprawionych tymiankiem i podałam z obsmażonym ugotowanym indykiem z zupy.
Krok 6 - Drób gotowany i puree warzywne z tymiankiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 04.11.2013 10:32
pyszny obiad
Janina 04.11.2013 10:26
Smaczne takie danie;)
msmors 04.11.2013 10:25
fajne danie
Melania 04.11.2013 10:20
Takie puree to bym zjadła :)
Noruas 04.11.2013 10:17
też tak robię, uwielbiam takie puree!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak