Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz zapiekany z pomidorem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 3-4 szt
majonez 2 łyżki
ser żółty 10 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
pomidor
koperek 1/2 pęczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz zapiekany z pomidorem

Koperek i cebulki dymki razem ze szczypiorkiem posiekać jak najdrobniej. Pomidory sparzyć, zanurzyć w zimnej wodzie, obrać ze skórki, przekroić, usunąć miąższ z pestkami, pokroić drobno. Ser utrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Filety lekko posolić, oprószyć pieprzem i przyprawą do ryb, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wymieszać majonez, ser, cebulę, koperek, pomidory, mieszanina posmarować filety. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 200stC, zapiekać 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak