Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz zapiekany z brukselką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 4 sztuki
brukselka 12 sztuk
bulion 1,5 szklanki
Przyprawa curry orientalna Prymat
sok z cytryny 0,5 sztuki
oliwa
natka pietruszki 2 łyżki posiekanej
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz zapiekany z brukselką

Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Brukselkę wyczyścić i poukładać na dnie naczynia żaroodpornego, zalać gorącym(wrzącym) bulionem tak by były do połowy lub odrobinkę więcej zanurzone.
Rybę wysmarować oliwą z oliwek, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i curry. Ułożyć ją na brukselkach tak by nie była zamoczona w bulionie.
Włożyć do piekarnika i piec 20 min, 3 min przed końcem pieczenia oprószyć pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna23 01.03.2013 09:03
lubię dorsza
Bernadeta1 22.11.2012 00:14
bardzo lubię dorsza a przepis super
jozefinach 26.09.2012 10:29
Mniam, mniam.
eliza135 26.09.2012 08:52
uwielbiam dorsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak