Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z warzywami i kaszką kuskus

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 3-4 szt
pomidory 3-4 szt
papryka czerwona 1 strąk
papryka żółta 1 strąk
cebula
rodzynki 3 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
bulion rybny 1 szkl
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z warzywami i kaszką kuskus

Pomidory sparzyć, zanurzyć w zimnej wodzie, obrać ze skórki, przekroić, usunąć sok z pestkami, pomidory pokroić w grubsze paski. Strąki papryki przekroić, usunąć gniazda nasienne, paprykę pokroić tak samo jak pomidory. Cebulę obrać, pokroić jak najcieniej w plasterki. Na patelni rozgrzać mocno łyżkę oleju, wrzucić cebulę, zrumienić, przełożyć do rondla. Następnie wrzucić rodzynki, przesmażyć przez minutę. Dodać do cebuli, na patelnię wlać pozostały olej, wrzucić paprykę, smażyć 5 minut, mieszając, aby papryka się nie przypaliła. Dodać pomidory, smażyć jeszcze 3-4 minuty, przełożyć do rondla z cebulą i rodzynkami. Wlać bulion, przykryć, gotować na małym ogniu przez 5 minut. Dodać rybę, dalej gotować 8-10 minut. Do smaku posolić, przyprawić pieprzem. Kaszkę kuskus ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na gorąca kaszkę nałożyć rybę z warzywami, posypać posiekaną natka pietruszki i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak