Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z paprykowo ketchupowyn sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 2 szt duże
papryka 2 szt większe
cebula 1 szt
domowy ketchup 1 słoik0,33
sól i pieprz
olej albo masło

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z paprykowo ketchupowyn sosie

Papryki oczyszczamy, płuczemy i kroimy w mniejszą kostkę. Cebulę kroimy w krążki albo piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę, dodajemy paprykę i podlewamy trochę wodą. Chwilę dusimy i dodajemy ketchup,doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości papryki. Każdy filet ryby kroimy na połowy i oprószamy pieprzem. Smażymy na rozgrzanym maśle i zdejmujemy ostrożnie z patelni. Kładziemy na nałożony na talerz sos paprykowy.Rybę można oprószyć solą, przyprawą albo też ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 18.11.2017 15:13
Bardzo apetyczny i kuszący dorsz;)
SzczyptaChili 17.11.2017 08:50
Dorsz w takim wydaniu musi być wyśmienity :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak