Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z nutą czosnku w pestkach dyni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 0.5 kg
pestki dyni 2 szklanki
jajko 2 sztuki
mleko 2 łyzki
mąka 1 szklanka
czosnek 4 ząbki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 0,5 łyżeczki
olej do smażenia 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z nutą czosnku w pestkach dyni

Kroki postępowania

1
Filet z dorsza myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Układam na talerzu i każdy kawałek obsypujemy przyprawą do ryb oraz obkładamy ząbkami czosnku. Odstawiamy w zimne miejsce na godzinę.
Krok 1 - Dorsz z nutą czosnku w pestkach dyni  foto
2
Przygotowujemy produkty do panierowania : jajka roztrzepane z dodatkiem mleka, mąkę oraz pestki dyni.
Krok 2 - Dorsz z nutą czosnku w pestkach dyni  foto
3
Przystępujemy do panierowania w kolejności: mąka, jajko oraz pestki dyni.
Krok 3 - Dorsz z nutą czosnku w pestkach dyni  foto
4
Panierkę z pestek dyni mocno dociskamy widelcem, aby podczas smażenia płatki nie odpadły.
Krok 4 - Dorsz z nutą czosnku w pestkach dyni  foto
5
Filety umieszczamy na patelni z rozgrzanym olejem i ....
Krok 5 - Dorsz z nutą czosnku w pestkach dyni  foto
6
smażymy z 2 stron do zrumienienia pestek. Smacznego :)
Krok 6 - Dorsz z nutą czosnku w pestkach dyni  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 14.01.2015 17:38
wyśmienita rybka!
Kluska_87 14.01.2015 17:10
chętnie spróbowałabym tak przyrządzonej ryby :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak