Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z musem jabłkowo - waniliowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z dorsza kilka sztuk
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
masło do smażenia

MUS JABŁKOWO - WANILIOWY

jabłko 1 sztuka
sok z cytryny (z połowy owocu)
ksylitol 1 łyżeczka
ziarenka z lasek wanilii ( z około 1/3 laski)

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z musem jabłkowo - waniliowym

Kroki postępowania

1
Propozycja na smaczną i soczystą rybkę otuloną słodko - kwaśnym musem jabłkowo - waniliowym.

Oczyszczone filety z dorsza oprószamy z obu stron solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 1 - Dorsz z musem jabłkowo - waniliowym foto
2
Następnie przygotowujemy mus:

Jabłko ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy sok wyciśnięty z połowy cytryny, około 1 łyżeczkę cukru brzozowego i ziarenka wanilii.
Wszystkie składniki łączymy poprzez krótkie zmiksowanie ich za pomocą blendera.
Krok 2 - Dorsz z musem jabłkowo - waniliowym foto
3
Filety smażymy z obu stron na maśle przez około 2 minuty.

Usmażone odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, przekładamy na talerze i polewamy musem jabłkowo - waniliowym.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Życzę smacznego! :)
Krok 3 - Dorsz z musem jabłkowo - waniliowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.11.2014 20:30
ciekawy pomysł, na pewno warto wypróbować
Bernadeta1 19.11.2014 18:03
w takim wydaniu nie jadłam rybki a na pewno pyszna
marenka 19.11.2014 10:35
Fajne danie:)
Czyki 19.11.2014 07:25
Wspaniały przepis :)
Krzysztof15 19.11.2014 06:24
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak