Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz z koperkiem pieczony w folii

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składnik główny

dorsz 3 tuszki

składniki dodatkowe

koper świeży 1 pęczek
czosnek 3 ząbki
sok z cytryny 1/2 cytryny
masło 50 gram
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku

Porada

Żeby ryba mi nie przywarła na dół folii położyłam papier do pieczenia.

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz z koperkiem pieczony w folii

Tuszki dorsza umyłam, osuszyłam, skropiłam sokiem z cytryny, posypałam solą i pieprzem cytrynowym, pozostawiłam na dwie godziny w lodówce.
Czosnek obrałam, przecisnęłam przez praskę, koperek rozdrobniłam. Niewielką ilość czosnku i koperku włożyłam do środka ryby, resztę posypałam po wierzchu. Na grzbiet ryby nałożyłam pokrojone w kosteczkę masełko, zawinęłam w folię. Zapiekałam przez 20 minut w dobrze nagrzanym piekarniku do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dawid97 18.04.2015 13:14
Pyszna rybka :)
Czarnula666 18.04.2015 11:24
Pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak