dorsz z jogurtem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    100 ml
  • miód

    2 łyżeczki
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    do smaku
  • brzoskiwnie

    1 sztuka
  • cytryna

    1 sztuka
  • filet z dorsza

    80 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dorsza umyć i osuszyć. Obsypać przyprawą do ryb i skropić sokiem z cytryny, wstawić do lodówki na 30 minut. Rozgrzać piekarnić i piec dorsza przez ok 30 minut. Jogurt wymieszać z miodem (nie może być za słodkie). Brzoskwinie cienko pokroić w kosteczkę. Upieczone filety z dorsza wyciągnąc z piekarnika pozostawić do ostygnięcia, polać jogrtem i posypać brzoskwiniami. Podawać na zimno. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat