Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w tradycyjnej panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 4 płaty
jajko 2 szt
pieprz
sól
masło 4-5 łyżek
mąka pszenna do panierowania
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w tradycyjnej panierce

Rybę osuszamy ręcznikami kuchennymi, oprószamy solą i pieprzem. Jajko wbijamy na talerz i doprawiamy solą i pieprzem, roztrzepujemy, do drugiego talerza przesypujemy mąkę. Na patelni roztapiamy masło i dodajemy olej, rybę panierujemy najpierw w mące a następnie w jajko, smażymy na złoty kolor na wolnym ogniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 07.10.2013 22:42
dawno rybki nie jadłam:)
olkaaa 02.07.2013 07:45
lubię dorsza
Mirka-Ludomila 07.02.2013 08:38
bardzo smaczny
Laila2786 23.01.2013 13:22
hmmm pycha
pajbek 19.01.2013 15:39
Wygląda przepysznie i tak też smakuje :-)
Konczi 19.01.2013 14:26
pyszności
zielonamorelka 19.01.2013 13:52
lubie ryby panierowane ale zazwyczaj jestem zbyt leniwa zeby te panierke zrobic heh wiec jadam zdrowsza wersje bez tego dodatku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak