Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w sosie wiosennym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 60 gram
cebula dymka ze szczypiorkiem do smaku
szczypiorek do smaku
żółtko jajek do smaku
szczaw do smaku
rzeżucha do smaku
natka pietruszki do smaku
masło 10 gram
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
oliwa 15 ml
śmietana kremówka 150 ml
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku
ocet 10 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sosie wiosennym

Filety Dorsza opłukać, skropić sokiem z cytryny , przyprawić solą i pieprzem. Usmażyć na trzech łyżkach oliwy. Przełożyć do brytfanki. Wstawić na 10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Białe części dymki obrać , pokroić w kostkę,zeszklić na 2 łyżkach oliwy,zalać octem ,1/4 szklanki wody, przyprawić Kucharkiem. Zagotować, przyprawić pieprzem, i odstawić. Żółtka ubijać z wywarem z dymki na parze , aż powstanie gęsty krem. Przestudzić, ciągle mieszając dodawać stopione i przestudzone masło. Zieleninę umyć i drobno posiekać lub zmiksować. Połączyć z sosem i śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem. Na salaterce ułożyć usmażone filety dorsza i polać przygotowanym sosem . Podawać wg, uznania z ziemniakami bądź ryżem . Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 27.01.2013 09:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak