Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Dorsz w sosie słodko-kwaśnym

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza
3-4 szt
olej
1 szklanka
woda
1 szklanka
ketchup
1 szklanka
cukier
3 łyżki
ocet
3 łyżki
papryka konserwowa
1 słoik
ogórki konserwowe
6 sztuk
cebula
3 sztuki
jajko
1-2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierowania
koncentrat pomidorowy
1 (mały)

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sosie słodko-kwaśnym

Rybę usmażyć obtaczając w jajku i bułce tartej. Wszystkie składniki z zalewy zagotować. Warzywa pokroić w słupki. Rybę z warzywami przekładać w naczyniu żaroodpornym i zalać zalewą. Podgrzać w piekarniku aż sos zacznie się gotować. Najlepsze na drugi dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 20.02.2014 00:15
pycha- moja ulubiona ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak