Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w sosie słodko-kwaśnym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 3-4 szt
olej 1 szklanka
woda 1 szklanka
ketchup 1 szklanka
cukier 3 łyżki
ocet 3 łyżki
papryka konserwowa 1 słoik
ogórki konserwowe 6 sztuk
cebula 3 sztuki
jajko 1-2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
koncentrat pomidorowy 1 (mały)

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sosie słodko-kwaśnym

Rybę usmażyć obtaczając w jajku i bułce tartej. Wszystkie składniki z zalewy zagotować. Warzywa pokroić w słupki. Rybę z warzywami przekładać w naczyniu żaroodpornym i zalać zalewą. Podgrzać w piekarniku aż sos zacznie się gotować. Najlepsze na drugi dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 20.02.2014 00:15
pycha- moja ulubiona ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak