Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DORSZ W SOSIE SEROWO-POMIDOROWYM.

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony kostka 200-300 g
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
dorsz 4-6 sztuk
kefir 400 duży

Przepis i sposób przygotowania na: DORSZ W SOSIE SEROWO-POMIDOROWYM.

Serek rozpuszczam w odrobinie wody (1/3 szklanki) na gazie.
Kiedy dokładnie się rozpuści, zdejmuję z ognia i ciągle mieszając,
wlewam cienki strumyczkiem wstrząśnięty kefir, by się nie zważył.
Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, mieszam dokładnie,
stawiam na palnik i zagotowuję. Ewentualnie doprawiam

Rybę, jeśli to polędwiczki, układam w małym naczyniu żaroodpornym,
dość głębokim. Jeśli to filety - dzielę je na mniejsze kawałki, długości
ok. 10-15 cm (jak polędwiczki) i także układam w naczyniu.
Zalewam rybę sosem tak, by przykrywał całkowicie kawałki.

Wstawiam naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni,
zapiekam 20-25 minut. Podaję z ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 03.05.2014 12:01
bardzo smaczny obiadek :-)
joanna30 26.09.2013 19:41
Jaki pyszny obiadek :)
Sylwiagr 26.09.2013 14:49
bardzo fajny sosik :)
sylwia_mc 26.09.2013 14:12
Bardzo apetyczny
magdziorka6 26.09.2013 13:32
smakowicie wygląda
halina17 26.09.2013 13:03
Dorsz moja ulubiona ryba.
Megg 26.09.2013 12:40
bardzo smakowita rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak