Dorsz w sosie koperkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • smietana 18%

  • Koperek suszony Prymat

  • majeranek

  • bazylia

  • pieprz, sól

  • olej do smażenia

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • dorsz

    1 kg
  • jajko

    3 szt.
  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dorsza leciutko solimy. Następnie smażymy rybę wcześniej obtoczoną w jajku i bułce tartej. Tak przygotowaną rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego.W miseczce mieszamy śmietanę z koperkeim,bazylią i majerankiem oraz papryką. (dawki według własnego uznania ).Sosem zalewamy rybkę i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat