Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w śmietanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 800 g
cebula
mąka
olej
śmietana 18 proc 200 ml
mleko 3,2% 500 ml
bazylia świeża
lubczyk świeży
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w śmietanie

Filety z dorsza moczymy w mleku 20 min ,osączamy i kroimy w niewielkie kawałki. Oprószamy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na rumiany kolor. Przekładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego ,posypujemy pokrojoną w plastry cebulą ,dodajemy kilka listków bazylii ,lubczyku i zalewamy śmietaną. Zapiekamy 20 min w temperaturze 200°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 08.11.2014 20:48
Pyszna ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak