Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz "w pomidorach"

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 kg
olej do smażenia
woda
koncentrat pomidorowy 4 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
cukier 0,5 łyżeczki
ocet 1 łyżeczka
filet z dorsza
mąka krupczatka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz "w pomidorach"

Kroki postępowania

1
Oczyszczonego dorsza kroimy na kawałki, solimy i obtaczamy w mące krupczatce. Smażymy na złoty kolor
Krok 1 - Dorsz "w pomidorach" foto
2
Cebulę pokrojoną w talarki dusimy do miękkości
Krok 2 - Dorsz "w pomidorach" foto
3
Kiedy cebula będzie miękka, dolewamy wodę, dodajemy koncentraty i pozostałe składniki zalewy.
Przygotowaną zalewę chwilę gotujemy, następnie gorącą zalewą zalewamy rybę
Krok 3 - Dorsz "w pomidorach" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 04.09.2014 14:15
ciekawy pomysł
Jadwiga/Jaga85 30.08.2014 19:05
fajny przepis1
berys18 30.08.2014 16:01
świetny pomysł na rybkę
Konczi 30.08.2014 09:44
wygląda super
IKrakowianka 29.08.2014 22:43
bardzo fajna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak