Dorsz "w pomidorach"

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 kg
  • olej do smażenia

  • woda

  • koncentrat pomidorowy

    4 szt
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • cukier

    0,5 łyżeczki
  • ocet

    1 łyżeczka
  • filet z dorsza

  • mąka krupczatka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dorsz "w pomidorach" foto
Oczyszczonego dorsza kroimy na kawałki, solimy i obtaczamy w mące krupczatce. Smażymy na złoty kolor
Krok 2 - Dorsz "w pomidorach" foto
Cebulę pokrojoną w talarki dusimy do miękkości
Krok 3 - Dorsz "w pomidorach" foto
Kiedy cebula będzie miękka, dolewamy wodę, dodajemy koncentraty i pozostałe składniki zalewy.
Przygotowaną zalewę chwilę gotujemy, następnie gorącą zalewą zalewamy rybę

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malgorzata549 04.09.2014 14:15
ciekawy pomysł
Jadwiga/Jaga85 30.08.2014 19:05
fajny przepis1
berys18 30.08.2014 16:01
świetny pomysł na rybkę
Konczi 30.08.2014 09:44
wygląda super
IKrakowianka 29.08.2014 22:43
bardzo fajna propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat