Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w papilotach z warzywami

3.0
(15)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
cukinia 1 sztuka
cebula szalotka 1 sztuka
pomidor bez skórki 1 sztuka
papryka 1 sztuka
kapusta 1 mały kawałek
olej 3 łyżki
cytryna 1/4 sztuki
filet z dorsza bez skóry 60 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w papilotach z warzywami

Marchewkę i cebule obrać.

Marchew, cukinię, paprykę i pomidora pokroić w słupki, kapustę poszatkować, szalotkę pokroić w piórka.

Na rozgrzanym oleju podsmażyć warzywa przez około 2-3 minuty, mieszając je od czasu do czasu (nie mogą zmięknąć). Doprawić solą i pieprzem.

Na kawałku foli aluminiowej układamy porcję warzyw, na to rybę natartą sokiem z cytryny i przyprawami. Zawijamy folię tak jak na 2 zdjęciu.

Pieczemy w 180°C przez 15-17 min. Po wyjęciu z piekarnika rozrywamy folię i przekładamy wszystko na talerz. Gotowe. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 14.10.2013 17:32
bardzo fajne danie
brioszka 14.10.2013 14:44
uwielbiam takie ryby!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak