Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 płat
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
mleko 2% 1/4 szklanki
jajko 1 sztuka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
mąka pełnoziarnista do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w panierce

Kroki postępowania

1
Dorsza umyć i pokroić na kilka części. Z jednego płata otrzymujemy 3-4 części. Każdą porcję obtoczyć w mące.
Krok 1 - Dorsz w panierce foto
2
Jajko rozmącić z mlekiem. Wymieszać z przyprawą do ryb.
Krok 2 - Dorsz w panierce foto
3
Rybę zanurzyć w jajku z mlekiem i przyprawą.
Krok 3 - Dorsz w panierce foto
4
Obtoczyć rybę w bułce tartej.
Krok 4 - Dorsz w panierce foto
5
Smażyć rybę na złoty kolor z obu stron.
Krok 5 - Dorsz w panierce foto
6
Można podawać z frytkami, z surówka np. z kiszonej kapusty.
Krok 6 - Dorsz w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak