Dorsz w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    1 płat
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • mleko 2%

    1/4 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 łyżeczka
  • mąka pełnoziarnista

    do panierowania
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dorsz w panierce foto
Dorsza umyć i pokroić na kilka części. Z jednego płata otrzymujemy 3-4 części. Każdą porcję obtoczyć w mące.
Krok 2 - Dorsz w panierce foto
Jajko rozmącić z mlekiem. Wymieszać z przyprawą do ryb.
Krok 3 - Dorsz w panierce foto
Rybę zanurzyć w jajku z mlekiem i przyprawą.
Krok 4 - Dorsz w panierce foto
Obtoczyć rybę w bułce tartej.
Krok 5 - Dorsz w panierce foto
Smażyć rybę na złoty kolor z obu stron.
Krok 6 - Dorsz w panierce foto
Można podawać z frytkami, z surówka np. z kiszonej kapusty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat