Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Dorsz w marynacie chrzanowej

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz
3 sztuki
sok z cytryny
2 łyżki
Tymianek suszony Prymat
1 łyżka
Chrzan śmietankowy Smak
2 łyżki
sól i pieprz
mąka pszenna do panierki
1 szklanka
jajko
1 sztuka
olej do smażenia

Porada

Mi najlepiej ryba smakuje z frytkami i surówką, ale można do niej podać dodatki wedle upodobań.

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w marynacie chrzanowej

Dorsz tniemy na porcje, dokładnie myjemy i osuszamy.
Posypujemy solą i pieprzem a następnie nacieramy chrzanem.
Posypujemy tymiankiem i skrapiamy sokiem z cytryny pilnując, aby każda porcja została skropiona.
Rybę zawijamy w folię aluminiową i zostawiamy w marynacie na godzinę.
Po godzinie, maczamy rybę w jajku i obtaczamy w mące, smażymy z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 18.09.2016 13:26
Ciekawie przyrządzono

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak