Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w marchewie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 3
marchew 4
por
seler
cytryna
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
pomidor
margaryna
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
czosnek
mąka
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w marchewie

Kroki postępowania

1
Rybę rozmrozić i pokroić w mniejsze porcje. Natrzeć z obu stron sokiem z cytryny i przyprawą do ryb. Odstawić na pół godz. Obtoczyć z obu stron w mące i podsmażyć na margarynie (typu "Smakowita") z dodatkiem oliwy.
Krok 1 - Dorsz w marchewie foto
2
Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Razem z posiekanym ząbkiem czosnku poddusić na maśle. Oprószyć pieprzem cytrynowym i czosnkiem granulowanym dla podbicia smaku.
Krok 2 - Dorsz w marchewie foto
3
Naczynie żaroodporne natłuścić. Na spód ułożyć warzywa, następnie rybę. Na wierzch plasterki sparzonego i obranego ze skórki pomidora. Podpiec w 190 stopniach. Posypać płatkami migdałów.
Krok 3 - Dorsz w marchewie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 26.12.2012 23:04
smaczne
Monika-twin 26.12.2012 22:30
bardzo lubie dorsza, na każdy sposób

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak