Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w kubraczku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 sztuka
szynka parmeńska 3 plastry
szałwia
sos beszamelowy
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w kubraczku

Fileta z dorsza doprawiamy rozmarynem, solą czosnkową, pieprzem i smarujemy olejem kokosowym wymieszanym z sokiem z cytryny. Na rybkę kładziemy kilka listków szałwii i owijamy całość szynką parmeńska. Wkładamy do naczynia żaroodpornego wcześniej natłuszczonego i wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na 25 minut.

Po wyjęciu przekładamy na talerz i oblewamy sosem beszamelowym. Polecam podawać z zielonymi szparagami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 13.08.2016 10:00
Dobra rybka na obiad
SzczyptaChili 26.01.2016 15:06
Pyszna propozycja
bertpvd 26.01.2016 12:50
pyszna danie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak