Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w kolorowej papryce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 1 kg
mąka 1/2 szklanki
papryka czerwona 2 szt
papryka żółta 1 szt
papryka zielona 1 szt
ogórki konserwowe 5 szt
Zalewa:
cebule 3 szt
olej 1/2 szklanki
ocet 6 łyżek
cukier 6 łyżek
ketchup 3 łyżki
ziele angielskie 6 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
pieprz czarny 6 ziarenek
sól 1 łyżeczka
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w kolorowej papryce

Filety z dorsza myjemy osuszamy solimy do smaku . Obtaczamy w mące i smażymy . PO usmażeniu odstawiamy do ostygnięcia . Papryki myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki . Ogórki kroimy w kostkę . Warzywa wrzucamy na wrzątek ok 2 szklanki wody na ok 4 min . Odcedzamy i układamy na rybę . Gotujemy zalewę . Wodę ,olej ketchup ,pokrojoną cebulę i przyprawy zagotowujemy . Gotujemy ok 5 min . Po 5-6 minutach gotowania polewamy tą gęstą zalewą rybę z warzywami . Studzimy w lodówce .Podajemy na zimno .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 23.02.2013 14:04
dobra rybka
Katarzyna/kate1980 26.12.2012 22:30
super
Katarzyna/kate1980 26.12.2012 22:30
super
Lemon 26.12.2012 10:57
super
Izabela/bella81 26.12.2012 10:25
apetycznie wygląda i myślę że równie dobrze smakuje
wyattearp 26.12.2012 09:37
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak