Dorsz w jarzynach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    3 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • por

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • przecier pomidorowy

    150 g
  • olej

  • do smaku cukier

  • sól

  • pieprz

  • filet z dorsza

    600 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety opłukać odsączyć na papierowym ręczniku,podzielić na
porcję,lekko posolić i odstawić na 15 minut. Następnie obtoczyć w
mące i usmażyć na oleju na złoty kolor.
Marchewkę,pietruszkę oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Por
pokroić w krążki,cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać olej i
podsmażyć por oraz cebulę. Marchewkę i pietruszkę poddusić na
oleju,następnie wlać około 1 szklanki wody,dodać liść laurowy i dalej
dusić na małym
ogniu.Po 20 minutach dodać przecier pomidorowy,por,cebulę,natkę
pietruszki,doprawić cukrem,solą i pieprzem.
Rybę włożyć np. na głęboki talerz,półmisek,przykryć gorącymi
warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gibli 04.03.2014 18:18
przepyszny dorsz:)
Anna169Hosz 15.01.2014 22:13
Ryby w takiej wersji są pyszne!
Lukrecja29 22.12.2013 23:41
Właściwie to taka rybka po grecku :D Uwielbiam tak podane ryby :)
treonina 22.12.2013 19:55
świetna rybka
halina17 22.12.2013 18:31
Bardzo lubię dorsza.
Monika-twin 22.12.2013 13:21
na Wigilie fajny przepis
joanna30 22.12.2013 13:06
Bardzo lubie taka rybkę :)
Megg 22.12.2013 11:35
super smaczna rybka
Romanowka 22.12.2013 10:51
Lubię takie smaki!
Mniam 22.12.2013 10:37
Lubię tak przyrządzoną rybkę. Najczęściej tak jemy ryby.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat