Dorsz w cieście z dodatkiem piwa

Dorsz w cieście z dodatkiem piwa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    3 sztuki
  • cytryna

    1 sztuka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/8 łyżeczki
  • mąka

    1 szklanka
  • jajko

    3 sztuki
  • piwo

    100 ml
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dorsz w cieście z dodatkiem piwa foto
Filety dorsza myję, osuszam, a następnie skrapiam sokiem wyciśniętym z ½ cytryny i posypuję Kucharkiem oraz pieprzem.
Krok 2 - Dorsz w cieście z dodatkiem piwa foto
Jajka wybijam do miseczki.
Krok 3 - Dorsz w cieście z dodatkiem piwa foto
Jajka roztrzepuję, dodaję mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Całość łączę z sokiem wyciśniętym z ½ cytryny oraz piwem.
Krok 4 - Dorsz w cieście z dodatkiem piwa foto
Filety maczam w przygotowanym cieście, po czym smażę je na rozgrzanym na patelni oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Helena63 16.09.2014 09:03
z piwem nie robiłam więc muszę sprawdzić jak smakuje
IZABELA29 16.09.2014 08:04
dawno dorsza nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat