Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w cieście z dodatkiem piwa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 3 sztuki
cytryna 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki
mąka 1 szklanka
jajko 3 sztuki
piwo 100 ml
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w cieście z dodatkiem piwa

Kroki postępowania

1
Filety dorsza myję, osuszam, a następnie skrapiam sokiem wyciśniętym z ½ cytryny i posypuję Kucharkiem oraz pieprzem.
Krok 1 - Dorsz w cieście z dodatkiem piwa foto
2
Jajka wybijam do miseczki.
Krok 2 - Dorsz w cieście z dodatkiem piwa foto
3
Jajka roztrzepuję, dodaję mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Całość łączę z sokiem wyciśniętym z ½ cytryny oraz piwem.
Krok 3 - Dorsz w cieście z dodatkiem piwa foto
4
Filety maczam w przygotowanym cieście, po czym smażę je na rozgrzanym na patelni oleju.
Krok 4 - Dorsz w cieście z dodatkiem piwa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Helena63 16.09.2014 09:03
z piwem nie robiłam więc muszę sprawdzić jak smakuje
IZABELA29 16.09.2014 08:04
dawno dorsza nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak