Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w beszamelu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser feta 20 dag
natka pietruszki 1 pęczek
Szczypiorek cienki 1 pęczek
żółtko jajek 1 sztuka
Rozmaryn suszony Prymat 0,5 łyżeczki
skórka z cytryny 0,5 sztuki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny z 1 sztuki
sól szczypta
pieprz szczypta
cukier szczypta
filet z dorsza 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w beszamelu

Filety natrzyj pieprzem, odstaw . Zioła opłucz posiekaj , wymieszaj z fetą żółtkiem ,dopraw pieprzem, rozmarynem, skórką z cytryny. Pastą posmaruj filety, zwiń ,zepnij wykałaczką ,włóż do naczynia do zapiekania.
Przygotuj sos: w rondlu roztop masło,lekki przesmaż mąkę mieszając wlej mleko.Gotuj na małym ogniu 10 min.Dopraw solą , pieprzem ,gałką ,sokiem z cytryny oraz szczyptą cukru.Zestaw z ognia i wbij jajko.Sosem zalej rybę ,piecz 35 min w 190 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 02.02.2013 13:22
zapowiada się wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak