Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz smażony i panierowany w jogurcie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 300 g
jogurt grecki 100 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna
mąka 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz smażony i panierowany w jogurcie

Kroki postępowania

1
Dorsza rozmrozić ,umyć i przyprawić solą i pieprze ziołowym. Obtoczyć w mące.
Krok 1 - Dorsz smażony  i panierowany w jogurcie foto
2
W miseczce przygotować jogurt grecki i rozmieszać z przyprawą kucharek. Zanurzyć rybę w jogurcie i w bułce tartej lub otrębach z obu stron.
Krok 2 - Dorsz smażony  i panierowany w jogurcie foto
3
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z sałatą i ziemniakami.
Krok 3 - Dorsz smażony  i panierowany w jogurcie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ciorna 01.05.2021 17:26
Rybka w smaku wyszla super. Do jogurtu dodalam jeszcze suszony koperek. Jedyny minus to taki, ze ryba rozwalala sie przy obracaniu. Smazylam w odpowiedniej temperaturze. Moze to wina samej ryby, moze jogurt ja rozmiekczyl?
Doradca Smaku 04.05.2021 19:12
Najważniejszy jest efekt i to, że smakowało. Kolejnym razem będzie już tylko lepiej ;) Pozdrawiam, Doradca Smaku.
Róża1 08.01.2016 23:32
ciekawe połączenie , ale mnie już smakuje :-)
paula8 08.01.2016 20:25
wygląda pysznie, ciekawe połączenie jogurtu i ryby
mirosława4 08.01.2016 18:30
rybka smaczna , szkoda tylko że w składnikach jest bułka tarta a na zdjęciu maka o której nic nie piszesz
w mojej kuchni 08.01.2016 17:03
pyszna rybka do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak