Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz po haitańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 75 dkg
papryka zielona 3 sztuka
cytryna 3 sztuka
masło 4 dkg
cebula 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz po haitańsku

1.Filety zamarynować w soku z cytryn na2-3 h
2.Przesmażyć na maśle pokrojoną na plasterki cebulę oraz oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojoną paprykę
3.Rybę gotować 20 min.na małym ogniu, zalewając ją marynata cytrynową wymieszaną z wodą,tak aby ryba była zupełnie przykryta
4.Podawać rybę na półmisku, ułożoną na przesmażonej cebuli i papryki
5.Na Haiti do tej potrawy podaje sie sałatkę z bananów lub avocado

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak