Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pieczony.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
masło
bazylia świeża 5-6 listków
mąka 3-4 łyżki
filet z dorsza 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony.

Kroki postępowania

1
Filet z dorsza umyć, osuszyc, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Dorsz pieczony. foto
2
Obroczyć dokladnie w mace o obsmażyć szybko na rozgrzanym maśle.
Krok 2 - Dorsz pieczony. foto
3
Obsmażonego dorsza ułożyć na folii aluminiowej obłożyć listkami bazylii. Piez w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 10-15 minut.
Krok 3 - Dorsz pieczony. foto
4
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 4 - Dorsz pieczony. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 18.10.2013 21:29
pyszności,coś dla mnie
Róża1 29.07.2013 19:01
bardzo lubię potrawy z bazylią:-)
Alex_M 29.07.2013 10:37
taka rybka na pewno jest pyszna!
Katarzyna59 24.07.2013 07:25
wspaniała rybka
ankaryba 15.07.2013 10:40
uwielbiam :-)
votus 14.07.2013 16:38
bardzo smaczne :)
idealme 14.07.2013 16:25
wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak