Dorsz grillowany - dzwonki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    400 g
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 łyżka
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • oliwa

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dorsz grillowany - dzwonki foto
Dorsza umyć , osuszyć i oczyścić skórę , poodcinać resztki niepotrzebne czyli głowę , ogon i płetwy .
Krok 2 - Dorsz grillowany - dzwonki foto
Podzielić na dzwonki ,przyprawić pieprzem cytrynowym , przyprawą do ryb , curry ,polać oliwą z oliwek ,sokiem z cytryny .Odłożyć do lodówki do zamarynowania na 30 minut .
Krok 3 - Dorsz grillowany - dzwonki foto
Grillować około 4 minuty z każdej strony. Podawać z ziemniakami i sałatką do obiadu . Można jeszcze polać sokiem z cytryny .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 17.06.2017 18:51
pyszna propozycja
bertpvd 17.06.2017 08:53
pyszna rybka
halina17 16.06.2017 22:07
Dobra ryba :)
Bożena Matuszczyk 16.06.2017 21:39
Smakowita rybka;)
w mojej kuchni 16.06.2017 19:02
Pysznie ryba wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat