Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz a'la słodko kwaśny

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 350 g
papryka czerwona 2 sztuki
ananas w puszce
cebula biała 2
koncentrat pomidorowy 30g
sól
jajko 1
mąka pszenna
sok z cytryny 2 łyżki
olej roślinny
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz a'la słodko kwaśny

Ryba jest na tyle fajna, że można ją podawać na ciepło i na zimno. Można również podawać ją z dodatkami np. ryżem albo z bagietką.

*Rybę oprószyć solą i pieprzem. Obtaczać w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia się.
* Cebulę pokroić w piórka, paprykę i ananasa w kostkę.
* Na drugiej patelni wlać olej, następnie dodać cebulę. Smażyć aż cebula się lekko zeszkli. Następnie dodać paprykę. Smażyć ok. 3 min.
*Wodę (2 szklanki), koncentrat oraz ketchup wymieszać razem, wlać do patelni z warzywami.
* Następnie dodać ananasa i rybę oraz sok z cytryny.
*Dusić ok. 10 minut na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 17.01.2014 18:48
pyszności :)
Gabi44 26.10.2013 22:42
Zaciekawił mnie ananas w tym zestawie.Danie warto wypróbować.
idealme 26.10.2013 17:27
musi być dobre :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak