Doradca Smaku VII: Krem pasternakowy ze smażonymi jabłkami, odc. 16

odc. 16 Doradca Smaku

Doradca Smaku VII: Krem pasternakowy ze smażonymi jabłkami, odc. 16

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pasternak

    3 duże korzenie
  • jabłka

    2 sztuki
  • cebula

    2 małe sztuki
  • masło

    75 g
  • wywar warzywny

    1 l
  • kminek mielony

  • przyprawa curry

  • ziele angielskie całe

  • pieprz biały mielony

  • botwina liście

    do dekoracji
  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Doradca Smaku VII: Krem pasternakowy ze smażonymi jabłkami, odc. 16
Cebule i pasternaki pokroić. Garnek podgrzać z niewielką ilością masła i smażyć w nim pokrojone warzywa. Wlać wywar warzywny i całość zagotować. Doprawić kminkiem, zielem angielskim i posolić. Gotować na małym ogniu. Gdy zupa jest już gotowa, zblendować na krem.
Krok 2 - Doradca Smaku VII: Krem pasternakowy ze smażonymi jabłkami, odc. 16
Jabłko obrać ze skóry, wydrążyć środek i pokroić w małą kostkę. Na rozgrzanej patelni z odrobiną masła obsmażyć około 2-3 minuty pokrojone jabłko. Doprawić niewielką ilością curry.
Krok 3 - Doradca Smaku VII: Krem pasternakowy ze smażonymi jabłkami, odc. 16
Krem wyłożyć na talerze, udekorować usmażonymi jabłkami i poszatkowanymi liśćmi botwiny. Na koniec doprawić białym pieprzem wedle uznania.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat