Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorada po turecku.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata

sok z cytryny 0,5
posiekane listki tymianku
sól do smaku
filety z dorady 0,5 kg.

panierka

jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat

sos

pomidory 0,5.kg.
Liść laurowy suszony Prymat 2
posiekane listki tymianku
natka pietruszki
oliwa
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dorada po turecku.

Przygotować marynatę-sok z cytryny dodać do niego tymianek i sól,moczyć w niej rybę 15 min.Pomidory dusić z oliwą,listkiem laurowym i tymiankiem,przyprawić solą.Rybę opanierować i usmażyć.dodać do sosu pomidorowego i dusić 15.min.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jumper123 26.10.2015 12:20
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak