Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorada pieczona z masłem paprykowo-pietruszowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

Dorada 2 wypatroszone sztuki

Masło paprykowo-pietruszkowe

masło 82% 100 g
papryka zielona 1/2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1/3 łyżeczki

Porada

Lekko ostra , paprykwo-pietruszowa dorada pieczona w folii. Podałam ją z zasmażaną fasolką szparagową z którą stanowiła wyśmienity duet obiadowy.

Przepis i sposób przygotowania na: Dorada pieczona z masłem paprykowo-pietruszowym

Dorady myjemy , osuszamy ne ręczniku papierowym.

Masło paprykowo-pietruszkowe: Paprykę kroimy w drobną kostkę , pietruszkę siekamy.
Składniki dodajemy do masła , doprawiamy solą , słodką i ostrą papryką , rozgniatamy widelcem.

Każdą doradę faszerujemy masłem smakowym oraz rozsmarowujemy go po wierzchu ryby.

Ryby umieszczamy pojedynczo w arkuszu folii aluminiowej. Zakładamy brzegi folii tworząc szczelną paczuszkę.

Pieczemy 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 10.08.2016 06:57
Dziękuję :)
Maridka19 03.08.2016 11:32
Pysznie i zdrowo :)
jagoda5913 03.08.2016 10:31
dobry pomysł
Madzai 03.08.2016 08:54
Wspaniała ta Twoja rybka :)
Mysiunia 03.08.2016 07:46
zjadłabym taką smakowitą rybkę :)
bietka 03.08.2016 07:09
Bardzo smaczna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak