Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy sos tatarski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 200 ml
musztarda 2 łyżeczki
jajko 3 szt
ogórki konserwowe 3-4 szt
grzybki marynowane 0,5 słoiczka
kapary 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy sos tatarski

Majonez przekładamy do miseczki i dodajemy musztardę.

Jajka gotujemy na twardo i po wystudzeniu ścieramy na grubej tarce lub drobno siekamy. Ogórki konserwowe ścieramy na średnich oczkach tarki.

Grzybki i kapary bardzo drobno siekamy. Dodajemy razem z jajkami do sosu majonezowo - musztardowego i dokładnie mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 15.03.2016 08:41
pyszny sosik
gusia1000 15.03.2016 00:09
Dobry na święta do jajek.
Łukasz15 14.03.2016 23:40
Uwielbiam taki sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak