Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec z cebulą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 500 gram
cebula 2-3 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec z cebulą

Kroki postępowania

1
Słoninę pokroić i zmielić w maszynce do mięsa z siatką o dużych oczkach. Smażyć nie rumieniąc.
Krok 1 - Domowy smalec z cebulą foto
2
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podczas smażenia mieszać żeby cebula nie przypaliła się.
Krok 2 - Domowy smalec z cebulą foto
3
Gdy skwarki i cebula lekko się zrumienią zdjąć z ognia i doprawić solą i pieprzem do smaku. Przelać do miseczki i schłodzić.
Krok 3 - Domowy smalec z cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mancia w kuchni 12.05.2015 10:28
uwielbiam smalczyk, szkoda, ze jest taki niezdrowy bo pochlanialabym go codziennie :)
Hrabina w kuchni 11.05.2015 21:26
Taki najlepszy :)
pestka 11.05.2015 20:24
pyszny dodatek do chlebka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak