domowy smalec

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • błona

    1,20 kg
  • cebula

    3 sztuki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • majeranek

    1 łyzeczka
  • pieprz

    0,5 łyżeczki
  • czosnek

    3 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1,20 kg błony stopic , wyjąć skwarki cebulę pokroic w kostkę , dodawać stopniowo do smalcu , smażyć na złoty kolor , następnie dodać szczyptę pieprzu , łyzeczkę kucharka, łyzeczkę majeranku, dodać skwarki . Zagotować , odstawić i precisnąć 3 ząbki czosnku , dodać i wymieszać

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jaheira11 23.06.2011 22:44
taki smalec to dopiero marzenie :)
DagmaraKwiatuszkowa 26.01.2011 23:26
uwielbiam ze swojskim chlebkiem
magical66 07.01.2011 20:23
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat