Domowy smalec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    1 kg
  • boczek

  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę kroimy w kosteczkę, topimy na wolnym ogniu,często mieszając, dodajemy pokrojony w kostkę boczek, doprawiamy pieprzem i solą, jak skwarki się zrumienią odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Karolcia12 07.11.2013 08:35
domowe zawsze najlepsze
SyMiki 17.02.2011 11:10
pychotka
IZABELA29 22.01.2011 16:26
i kiszony do tego i pajda chleba
Justyna70 24.11.2010 09:44
super!
PaniMISIOWA 16.11.2010 17:50
moja babcia taki robiła - pycha!
kasiurek 16.11.2010 17:20
super przepis!
Magda60 13.11.2010 11:37
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat