domowy smalec

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • mleko

    100 ml
  • sól

  • pieprz

  • majeranek Prymat

  • jabłko kwaśne

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę chłodzimy, usuwamy skórę i kroimy. Przepuszczamy przez maszynkę do mięsa, przekładamy do garnka i topimy, mieszając od czasu do czasu. Jabłka i cebulę obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do słoniny pod koniec topienia, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Studzimy, wlewamy mleko, mieszamy i odstawiamy by masa zastygła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Roman5 26.11.2010 02:39
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat