Domowy smalec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podgardle surowe

    40 dag
  • słonina

    20 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Domowy smalec foto
Słoninę i podgardle pokroić w niewielka kostkę, pozostawić na patelni, smażyć na średnim ogniu
Krok 2 - Domowy smalec foto
Pokroić cebulę w kostkę i dodać na patelnie.
Krok 3 - Domowy smalec foto
Kiedy cebula będzie już złota, zestawić patelnie przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy przestygnie przelać do naczynia i pozostawić w lodówce.
UrszulaS
Idealny na kanapki i ogórkiem kiszonym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat