Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgardle surowe 40 dag
słonina 20 dag
cebula 2 sztuki
sól
pieprz
czosnek 2 ząbki

Porada

Idealny na kanapki i ogórkiem kiszonym.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec

Kroki postępowania

1
Słoninę i podgardle pokroić w niewielka kostkę, pozostawić na patelni, smażyć na średnim ogniu
Krok 1 - Domowy smalec foto
2
Pokroić cebulę w kostkę i dodać na patelnie.
Krok 2 - Domowy smalec foto
3
Kiedy cebula będzie już złota, zestawić patelnie przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy przestygnie przelać do naczynia i pozostawić w lodówce.
Krok 3 - Domowy smalec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak